Hoofdmenu

Blogs

Lewis - Week 20 2019

Op de gloednieuwe piste van Gooreind werd afgelopen weekend voor het eerst een KAVVV-wedstrijd georganiseerd. Sarah deed over haar 3000m 10 seconden beter dan vorige week in Deurne. Met 12'15"87 zette ze ook meteen een nieuw persoonlijk record neer. Bij Tom verliep het minder vlot op zijn 5000m. Tot en met kilometer 4 zat hij op schema voor een recordverbetering. Nadien liep het helemaal mis en al joggend kwam hij over de finish in 21'09".Er waren ook 3 atleten uit de groep die naar de Rivierenhofloop in Deurne trokken. Jan trad aan op de 5km. Hij finishte als 11de in 19'49".

Lewis - Week 19 2019

Afgelopen weekend vond op de nabijgelegen piste van de Ruggeveld in Deurne een KAVVV-wedstrijd plaats. Bij de dames liep Sarah in winderige omstandigheden naar een tijd van 12'25"94 op de 3000m. Bart koos voor een kortere afstand. Op de 1000m vond hij een stevig deelnemersveld terug dat hem naar een sterke tijd van 2'52"25 stuwde. Vicky koos dit weekend voor iets gans anders. In Schoten vond dit jaar een zomerbiatlon plaats. Ten opzichte van de traditionele winterbiathlon werd het langlaufen ingeruild voor lopen. Vicky moest haar meerdere erkennen in de betere schutters.

Lewis - Week 18 2019

De Kom Op Tegen Kankerloop in Ekeren leverde ons driemaal een derde plaats op. Marie werd derde op de 5km in 21'22". Terwijl Guido en Vicky voor de 10km kozen. Hun respectievelijke eindtijden bedroegen 36'24" en 41'46". Deze week werd er ook een pistewedstrijd georganiseerd door onze club. Jan koos er voor om zijn spurtbenen te testen op de 400m. Hij legde de pisteronde af in 1'08"09. Deze meeting staat ook in het teken van de lange afstanden. Sarah liep de 5.000m in 21'07"42. Als ik me niet vergis, is dit een persoonlijk record. Bij de mannen stond een 10.000m geprogrammeerd.

Lewis - Week 17 2019

Vicky en Jan waren dit weekend de buitenbeentjes. Terwijl bij loopminnend Antwerpen de woorden Ten Miles en/of Marathon veelvuldig vielen, verkozen zij de piste van Zandhoven boven de Antwerpse binnenstad. Vicky wou haar snellere spiervezels nog een keer testen op de 1500m. Zij werd eerste dame in 5’21”42. Nadien was het aan Jan op de 3000m. Hij finishte als derde overall in 11’17”72. Voor beiden een stevige seizoensopener in allesbehalve ideale omstandigheden. Zondag mocht Steven de loopdag voor onze trainingsgroep openen op de Marathon.

Lewis - Week 16 2019

Dit weekend was het stilte voor de Ten miles storm. Omwille van het warme weer besloot ik om op de Paasloop in Essen voor de 8km te kiezen in plaats van de 10 mijl. Ook op de halve afstand ondervond iedereen last van de hitte. Na een kleine inhaalrace slaagde ik er met 29’26” in om het derde stekje op het podium te bemachtigen.

Lewis - Week 15 2019

We komen stilaan in de laatste rechte lijn richting 10 miles. Voor velen betekende dit nog een laatste test 14 dagen voor de Hoogdag. Schoten Loopt gaf ook de atleten uit onze trainingsgroep de gelegenheid om nog één keer te vlammen. Vicky en Sarah kozen beiden voor de kortste afstand. Vicky duldde weinig of geen tegenstand bij de dames en liep onbedreigd naar de zege in 20'48". Sarah finishte net als vorige week net naast het podium. Ze kwam als vijfde dame over de eindstreep in 22'13". Ook bij de heren kozen er 3 van de "onzen" voor de 5km.

Lewis - Week 14 2019

Het eerste weekend van april staat steevast de Kastelenloop in Zandhoven op het programma. Een absolute klassieker binnen de KAVVV, die dit jaar door wegenwerken naast het kanaal over een gans ander parcours liep. De ingrediënten van deze 10km wedstrijd bleven echter dezelfde. Een mooi parcours met redelijk veel onverharde stroken, maar niet supersnel. Na een moeizame maand maart knoopt Vicky stilaan terug aan met haar betere vorm. Zij finishte als tweede dame in 41’58”. Sarah was waarschijnlijk nog niet helemaal bekomen van haar sterke 10 mijl 6 dagen voordien.

Lewis - Week 13 2019

In Lier werd zaterdag de vijfde en laatste manche van de Natuurlopen gehouden. Ik wou mezelf een keer testen op de halve marathon. De eerste warmte, de aanwezige wind op de dijken naast de Nete en het Netekanaal en het iets langere parcours maakten er niet meteen de ideale wedstrijd van. Ondanks die moeilijke omstandigheden had ik tot kilometer 16 toch een goed gevoel. De laatste 5 kilometer kreeg ik last van mijn maag en misselijkheid en tuimelde ik nog van plaats 4 naar 10. Daar verloor ik nog 3 à 4 minuten en zo kwam ik uit op een eindtijd van 1u27'31". Vicky verging het een pak beter.

Lewis - Week 12 2019

Bart trok gisteren naar de zuidelijke landshelft voor een teamtrail. Samen met zijn loopbuddy Sam deed hij iets meer dan 2 uur over het loodzware parcours van 19km rondom Berismenil. Door een weerspannige website kan ik momenteel hun plaats in de uitslag niet meedelen. Jan zocht het iets minder ver. Hij sloot zijn fantastische winter in Duffel af met een zoveelste crosszege. Laat ons zo'n topper toch niet wegstemmen ;-) . Sarah liep op de Polderloop in Stabroek georganiseerd door de club van haar vriend Matthias de 10km. Zij overschreed de finish als 5de dame in 45'30".

Lewis - Week 11 2019

Het afgelopen weekend stond in het teken van de KAVVV-kampioenschappen veldlopen. Het decor voor deze afsluiter van het winterseizoen was het recreatiedomein De Ster. De meesten van onze trainingsgroep trokken met podiumambities naar St-Niklaas. Ondanks het vormdipje waarin Vicky verkeert, slaagde ze er toch in de verwachte zilveren medaille in de wacht te slepen. Sarah kwam 7 seconden te kort voor het derde trapje op het podium. Ze moest vrede nemen met de ondankbare vierde plaats. Ook bij de mannen waren de eerste plaatsen naast het podium voor onze groep.

Pagina's

Subscribe to RSS-blogs
© 2011 SAV vzw.