Hoofdmenu

Lewis - Week 43 2019

Dit weekend was het Gemeentepark in Schoten The Place to be voor de atleten van de KAVVV. Een grote delegatie van onze atleten was dan ook aanwezig op onze thuiscross. Bij de dames behaalde Vicky na een solo haar derde overwinning op rij. Sarah liet zien dat ze de afgelopen maanden veel vooruitgang heeft geboekt en versloeg de tegenstand in de strijd om plaats 2. Ook Marie liep een sterke wedstrijd en finishte als vijfde.
De mannen waren sterk in blok, maar voor hen was er geen overwinning weggelegd. Toch was er vooral tevredenheid bij Yannis met zijn tweede en bij mezelf met de derde stek. Ook Jasper mocht niet klagen met plaats 4 na een weekje in de ziekteboeg. Jeroen P. bevestigde bij zijn crossdebuut zijn verbeterende conditie met een 10de plaats. Zijn naamgenoot Jeroen M. stelde allesbehalve teleur met een 16de plek, net voor Bart die 18de finishte. Tom werd uiteindelijk nog 25ste op 30 finishers bij de senioren. Steven kende niet de ideale voorbereiding en dat is slechts een understatement. Toch behaalde hij in zijn reeks masters +40 nog een mooie vierde plaats. Bij de masters +50 eindigde Gert als zesde. Onze laatste 2 atleten kwamen uit in de categorie boven de 60 jaar. Jan werd net als vorige week derde, maar de verschillen met de top 2 worden kleiner. Ondanks het feit dat Wieland wat op de sukkel is, nam hij toch deel in Schoten. Hij moest zich tevredenstellen met plaats 10.
De achtkamp in Brasschaat was toe aan 2 loopproeven. Op de 200m snelde Matthias naar een 38ste plaats in 27"04. Tijdens de 1500m kwam hij een pak beter uit de verf met een tiende plaats. Zo behoudt hij zijn top 10 notering in het klassement. Voorlopig staat hij zevende, maar er is wel een kloofje ontstaan met de zes eersten.
Frédéric trok tenslotte naar Etten-Leur (NL) voor de halve marathon. Na een goed ingedeelde wedstrijd finishte Frédéric als tiende in een meer dan degelijke tijd van 1u21’23".

© 2011 SAV vzw.